Vrhunski šport - DA ali NE?

Bilo je moje 7. leto vrhunske kariere v Grand Prix in Zlatih ligah tekmovanjih ( za vse, ki ne veste, to so najvišji rang profesionalnih tekmovanj v atletiki).

S polnim krožnikom prisedem za mizo k dvema menedžerjema, ki sta bila top 5 menedžerjev na svetu v Atletiki.

V atletiki pač potrebuješ res dobrega menedžerja, da lahko tekmuješ na največjih tekmovanjih. Brez menedžerja ne prideš na mitinge in ne zaslužiš denarja. U bistvu za slov. razmere, so bile kar velike premije, 1. mesto na GP mitingu tudi 12.000 ali več USD in po lestvici navzdol.

Ko se vsedem k njima me pozdravita, ker smo se vsi poznali, to je kot ena velika F…..g family, kjer padeš notri po sili razmer in jo pač sprejmeš ” začasno” seveda.

In potem menedžer A ga bom imenovala, ker ne bom operirala z imeni. Čutim pa da ta post mora ugledati luč neba, ker ga že 2 dni ” nosim” naokoli v moji glavi.

Pa ga najprej nisem mislila napisati. Samo če je divine download je pač divine download.

Skratka menedžer A pokaže menedžerju B krvno sliko neke tekmovalke, ki sem jo še predobro poznala. In se pohvali: če mi ta tekmovalka letos ne bo dala pripadajoči bonus, ker sem ji pridobil apparel sponzorja, bom dal tole krvno sliko v medije.

Jaz se najprej čudim, pa kako da kar zdaj operirajo še s krvnimi slikami za mizo za kosilo, a ni to osebna zadeva in varovanje podatkov. Takoj mi je bilo jasno ko sta se potopila v “krvne vrednosti” določenih meritev in se začela nasmihati eden drugemu, aha, a tole ima povečano. Ooooo, uuuu, tole je pa vroč dokument zakaj se gre.

Po parih min, mi je postalo tako slabo, ko sem ugotovila, da u bistvu “operirata” s kočljivimi krvnimi izvidi, ki lahko kariero te tekmovalke totalno uničita v naslednji minuti.

Pa kljub temu, da sem jo poznala, ji tega nisem omenila. Karakterno je bila zelo kočljiva oseba. Jo je kasneje sistem sam izločil.

Slabo mi je bilo zaradi take lahkotnosti s katero sta se pogovarjala o izsiljevanju in uničenju človeškega bitja, kariere, ugleda, prekinitve kariere etc.

Slabo mi je bilo, ker sem ugotovila, da je moj namen, zakaj sem vstopila v ta svet galdiatorskega športa, že zdavnaj MIMO.

Vstopila sem zaradi dokazovanja svetu in sebi , da sem zdrava.

Ter kasneje, to have fun. Meni je bilo leta in leta šport ena sama ZABAVA. Zabava na treningu, kljub temu, da so bili težki, zabava, ko sem tekmovala, in imela cilj biti vsakič boljša sama sebi, seveda sem se tudi obremenjevala s konkurenco, ampak vedno manj vsako leto v CIRCUITU. Zabava in igra , ko sem lahko obiskovala cel svet, muzeje, parke, se družila z lokalnimi prebivalci, sklepala prijateljstva po celem svetu, s katerimi sem še do danes ohranila stike. Zabava, ker sem bila tako prekleto vesela da lahko sploh TEČEM, in DIHAM, kar še par let nazaj ni bilo mogoče, preden sem vstopila v ta svet- vrhunske atletike.

In potem……………………………za tisto mizo……………..v 4 star hotelu nekje v Evropi, me je udarila kruta realnost………………Brigita, tako ne moreš več nadaljevati.

V tem svetu, kjer ni nobenih moralnih vrednot. Verjemite mi, ni samo v atletiki tako:).

Pa pustimo zdaj to, da bi ta tekmovalka takoj padla na doping testu, če bi ta list s krvnimi rezultati prišel med medije.

Meni se je takrat za tisto mizo, in kosilo, ki ga nisem mogla pojesti do konca, ustavil svet.

Nisem podpisala pogodbe za ta svet, v katerem sem. Nobeden me na to ni opozoril, na določene stvari ja, ampak da je tu še cel kup izsiljevanja za premije in na drugi strani grožnje tistim, ki preidejo na drugo stran.

Si želim še biti del tega sveta naprej. NE.

Ker je to postal bloody bussiness. Ti si gladiator, menedžer te pripelje do arene in meeting organizator te spusti v areno in se bori = TEČI = SKAČI = MEČI etc. Oni samo pobirajo premije in so totalno nepodpirajoči pri kakršnikoli osebni zadevi, ki jo greš čez.

Poškodba = who cares, pojej zdravila in dalje, razšla si se s fantom = who cares, tukaj jih je dovolj drugih. Vsaka tekma šteje, ne moreš izgubljati denarja in točk!!! Potem v svoji državi se vedno, vedno bockaš z zvezo, ker ti ne izplačajo denarja po pogodbi na dogovorjen rok, potem jih tožiš in ti predsednik zagrozi, da nikoli ne boš dobil tožbe proti eni športni zvezi (da kaj si pa mislim, da kdo pa sem, etc.) in na koncu, si tako utrujen, ne od treniranja, ampak od vsega tega “zapenjanja” za zadeve, ki niso tvoje. Ki naj bi jih reševal nekdo drug, ne pa ti. Ampak tak človek, ne obstaja. Ti si sam za vse.

Na koncu se vprašaš:

Zakaj sploh še tekmujem na takem nivoju, zaradi denarja?

To ni bil moj prvotni namen……

In sem potrebovala še 3 leta, da sem odšla iz tega sveta………..

Ker te vežejo pogodbe, 4-letne in jih ne moreš kar tako prekiniti iz danes na jutri.

Tako da Taya, hvala da si se manifestirala v najino življenje in mi pospešila IZHOD iz sveta, ki je izgubil kompas, vsaj na vrhunskem nivoju in v ZAKULISJU vrhunskega športa.

Nobeden ne ve, kaj se dogaja, dokler ne prideš notri. Lahko samo predvidevaš.

In to bo dokler ne bo ves šport drugs free.

In dokler ne bodo umaknjeni manipulativni menedžerji, ter sistem, ki jih napaja.

In če me še kdo vpraša, BODO tvoji otroci tudi vrhunski športniki. NEEEEE!!!!!!

Ker preprosto smo to prerasli. 🙂

Stopnja zavesti se je spremenila, tako pač je.

Lestvica vrednot je bistveno drugačna, moja identiteta je bistveno drugačna  seveda sem potrebovala vmes diagnozo depresija, da sem to odkrila in ponovno nastavila), otroci te pa tako ali tako čutijo.

Tako da dragi moji, pazite kaj si želite. Šport je odličen za otroke, rekreacijo,  vrhunski šport pa………………..?……………………….tu ni samo potovanja, denar, slava, sklepanje prijateljstev, tu je še marsikaj drugega.

V svetu ki ga nekateri kreiramo sedaj, pa tako ali tako ne bo več tekmovanj, ker to na dolgi rok uničuje človeško psiho. Ustvarjeni smo bili za sodelovanje, in ne za ta program ” primerjanja”, ki so nam ga vsilili drugi.

Dragi moji, to sem morala deliti.

Če si želite, da vam pomagam pri kreiranju sveta, ki si ga vi, res vi želite s tehnikami vizualizacije in poslušanju lastne intuicije, mi pišite na : info@brigitalangerholc.si

za 15min brezplačni pogovor. Ja tudi športnikom pomagam, da vsaj 20% treninga ali več opravijo z mentalno pripravo in manj obremenjujejo svoja telesa.

metodo Jose Silva Ultramind ESP lahko najprej sprostimo in potem damo našo ustvarjalnost na novo raven.  Tečaji so 2-3 x letno, tudi ONLINE posneti.

 V Moji Knjigi Do cilja in naprej, Založba Chiara, pa si lahko preberete mojo zgodbo, ugotovitve iz športa, plavanje z delfini, ayuaska izkušnja in še mnogo več.

z ljubeznijo, Brigita

Prijavi se na obe delavnici:

Prijavi se na 2. delavnico:

Prijavi se na 1. delavnico: